Od prosinca 2018. stalno je zaposlen na Radiopostaji Mir Međugorje. Sudjelovao je u svim važnim projektima Informativnog centra Mir Međugorje, od ove godine aktivno je radio na pripremama video Vijesti iz Međugorja.

Mario je bio zaljubljenik u folklor, u narodne običaje, i kao narodna duša u svim svojim razgovorima odisao je prirodnom ljudskom blizinom sa svojim sugovornicima. Bio je marljiv, radišan, neumoran, uvijek u pokretu… Njegovi pokreti bili su uglađeni baš kao i plesni koraci u kojima se uvijek trudio biti najbolji i dati sve od sebe. Bio je član KUD-a „Mokro“ iz Širokog Brijega gdje je bio i voditelj dječje folklorne skupine, član Uprave i organizator večeri folklora „Na temeljima bazilike naše“ kao i svih važnih događaja koje ovo vrijedno društvo radi. Na lokalnoj razini obnašao je dužnost tajnika Vijeća MZ Mokro. Osim djelovanja u lokalnoj sredini Mario je bio član Udruge hrvatskih amaterskih kulturno – umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH) te HKUD „Rodoč“. Mario je pored formalnog obrazovanja završio i ciklus Seminara folklora Hrvata u BiH te Hrvatsku školu folklora koju organizira Hrvatska matica iseljenika.

Mario je bio dugogodišnji član naše Udruge i kroz rad u našoj Udruzi utkao je nemjerljiv doprinos razvoju nematerijalne kulture Hrvata u BiH.



Oj visoki moj jablane,
nećemo ti lomit' grane.

Nećemo ti lomit grane,
jer ti nama činiš 'lade

A kad prvo sunce grane,
zablistat' će tvoje grane.


Dragi Mario i sjećanje je susret…

Tvoji prijatelji iz Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH