Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, u Vitezu su održali sastanak s predstavnicima Udruge hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH).

 

 

U ime UHAKUD u BiH sastanku su nazočili Vedran Vidović, Nikica Martinović, Marina Bazina i Toni Marić, te su predstavili projekte i aktivnosti Udruge u 2023. godini.

Planirane aktivnosti Udruge u ovoj godini su: Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH, koja će se održati 17. lipnja 2023. u Mostaru, Seminar folklora Hrvata u BiH od 17. - 20. kolovoza 2023. na Kupresu, potom II. Međunarodna znanstveno stručna konferencija “Digitalizacija, arhiviranje i očuvanje kulturne baštine” u listopadu 2023. godine te Susret zborova, koji će se održati također u listopadu 2023. godine u Tolisi.

Predsjednik Čović na sastanku je dao podršku organizaciji spomenutih projekata i istaknuo kako su oni od iznimne važnosti za očuvanje i daljnju izgradnju identiteta i kulturne baštine Hrvata u BiH.

Predstavnici UHAKUD u BiH zahvalili su predsjedniku dr. Draganu Čoviću na dosadašnjoj podršci u radu i promicanju svojih aktivnosti.