Sjednicu su predvodili predsjednica udruge gđa Anka Raič te predsjednik skupštine udruge g. Milenko Bandur.

Na samom početku nazočne je pozdravio predstavnik domaćina i tajnik UHAKUD-a g. Vedran Vidović. Nakon usvajanja dnevnog reda, odavanja počasti minutom šutnje pok. Ivi Jurkoviću, Ferdi Kovaču i Dunji Rihtman Šotrić te utvrđivanja kvoruma ustanovili su se svi preduvjeti za nastavak sjednice.

Najviše polemike je izazvala točka dnevnog reda pod nazivom "Razmatranje i utvrđivanje Kalendara manifestacija u 2011. godini".
Nazočni su konstatirali da pravilnik udruge ima visoke kriterije te se vrlo malo manifestacija kulturnoumjetničkog sadržaja može naći pod okriljem i kalendarom krovne organizacije svih hrvatskih kulturnoumjetničkih društava.
Pod tim okolnostima pomenuta točka dnevnog reda je zatvorena donošenjem odluke da Upravni odbor skupštine u roku od 60 dana sačini novi prijedlog pravilnika koji mora biti racionalniji te ga proslijede svim društvima na uvid. Uslijedile bi povratne informacije te se zakazala nova skupština na kojoj bi se usvojio novi pravilnik.

Na kraju je domaćin HKUD Rodoč organizirao bogati domjenak za sve prisutne koji su imali priliku razmijeniti dojmove ali i uspostaviti nove kontakte.

Vjeko Pavković