Na susretu koji promiče kulturu i vrijednosti zborskog pjevanja nastupilo je sedam skupina, i to: Mješoviti župni zbor "Sv. Ante" Humac, Zbor "Benedikt" - župa sv. Matej Mostar, Zbor "Nikola Šop" - HKD Napredak Jajce, Muška klapa " Trs" – Mostar, Zbor sv. Cecilije -župa sv. Petra i Pavla Mostar, Klapa "Benedictus" Humac i Mješovita vokalna skupina Lampoši - Dolac na Lašvi Travnik.

Program je službeno započeo Svetom misom u crkvi sv. Ante a nakon toga uslijedili su nastupi zborova.

Nastupe su pozorno pratile mag. art. Katja Krolo – Šarac i dr. sc. Marina Bazina koje su na „okruglom stolu“ dale svoje osvrte na nastupe skupina. Voditelji skupina dobili su stručne osvrte koje će im pomoći u njihovom daljnjem radu.

Na kraju službenog dijela programa dodijeljenje su zahvalnice voditeljima zborova, a druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati.

- Sve je proteklo u lijepu raspoloženju i na visokoj umjetničkoj i stručnoj razini. Kao što sam rekla i na samom Susretu, ali i kroz čitavu promociju, program nije bio natjecateljskog karaktera, a cilj samog Susreta je poboljšanje kvalitete rada zborova, klapa i sastava. Mogu reći da smo to čuli i osjetili veliko poboljšanje i napredak u radu zborova i sastava koji su sudionici ovog događaja već nekoliko godina. Nadam se kako će pozitivna iskustva i dobivene savjete ovogodišnji sudionici podijeliti sa svojim kolegama te da ćemo na idućem Susretu, kao i dosad, imati jednako dobar odaziv. Zajednička pjesma sudionika nakon Susreta i nasmiješena lica zasigurno su najbolji pokazatelj kako je čitav Susret protekao“, istaknula je dr. sc. Marina Bazina, tajnica UHAKUD u BiH.