Na Susretu kojeg već tradicionalno organizira Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta okupilo se više od tisuću folkloraša, tamburaša i njihovih prijatelja. U ime Generalnog konzulata Stuttgart pozdravio ih je konzul Ivan Bulaja koji je istaknuo važnost ovakvih događanja te izrazio zadovoljstvo brojem okupljenih Hrvata svih generacija u Filderstadtu.

Predivno je vidjeti toliko mladih Hrvata koji kroz folklor, jezik, kulturu čuvaju svoju povezanost s domovinom. Hvala im za sve odricanje i vrijeme koje ulažu u očuvanje hrvatske kulturne baštine i što prenose tu ljubav na mlade naraštaje, naglasio je Bulaja.

Organizator Susreta iz folklornog društva Ruža iz Filderstadta, Dražen Žugac, zadovoljan je odazivom folkloraša i folklornih društva. KUD Mokro iz Širokog Brijega osvojilo je nagradu najbolje folklorne skupine u konkurenciji društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Pored ove vrijedne nagrade, članica KUD-a Mokro Iva Matijević proglašena je najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji.

Ana Ćeškić, voditeljica KUD-a Mokro kazala je kako je ovo priznanje kruna višemjesečnih priprema u koje je uloženo dosta truda.

U same pripreme koje su trajale nekoliko mjeseci uloženo je dosta truda, živaca, vremena… Ove nagrade su nam još jedan poticaj da ustrajemo na očuvanju bogate kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine, istaknula je Ćeškić zahvaljujući se svima koji su pomogli društvu posebno širokobriješkom gradonačelniku Miri Kraljeviću.

 

Nastup KUD-a Mokro možete pogledati klikom na OVDJE.