Održana izborna skupština UHAKUD-a BiH

Ispis
Kreirano 14 Travanj 2014

U HDHS Kosača u Mostaru je održana 15. redovita i izborna skupština UHAKUD u BiH. Skupštini je predsjedavao predsjednik Skupštine Milenko Bandur,  a u radu je sudjelovalo dvadesetak delegata predstavnika društava s pravom glasa. Razmatrano je izvješće o radu u protekloj godini, te  usvojen plan za 2014. godinu i utvrđen Kalendar manifestacija u ovoj godini.Najveća stavka u godišnjem planu UHAKUD u BiH je organizacija Seminara folklora Hrvata u BiH, koji će se ove godine organizirati po treći put u Širokom Brijegu od 17. do 20. srpnja 2014. godine, te Duhovna obnova za folkloraše koja će se održati u Međugorju od 11. do 13. travnja 2014. godine.

Obzirom da je ovo izborna skupština, izabrano je novo vodstvo UHAKUD u BiH. Za predsjednika je izabran Vedran Vidović, a za predsjednika Skupštine Nikica Martinović. U Nadzorni odbor su imenovani Anka Raič, Milenko Bandur i Zdenko Damjanović. Za tajnicu je imenovana Vanja Aničić.  Upravni odbor čini devet ljudi iz čitave Bosne i Hercegovine.

uhakud.info

 

 

 

 

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2022 UHAKUD u BiH