NAJAVA: Šesti Susret zborova 2019.

Ispis
Kreirano 13 Rujan 2019

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH i Hrvatska kulturna zajednica u FBIH, 10. studenog 2019. godine organizira šesti Susret zborova. Ovogodišnji tradicionalni Susret održati će se u Crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu. 

 

 

Ovim putem se zahvaljujemo Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog Humac Ljubuški te njihovom župnom zboru na domaćinstvu i suorganizaciji Susreta zborova.

 

Ideja i cilj Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara, koji su ključni za napredak i rad zborova. U posljednje vrijeme, na području Bosne i Hercegovine, pojavljuje se sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana, pa je ovakav Susret koristan kako za njihovu promociju tako i za umjetnički kvalitet. Osim toga susret zborova odlično je mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva i usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

Prijave za susret otvorene su do 10. listopada 2019. godine. Popunjenu prijavnicu koja se nalazi u privitku potrebno je poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Svaka skupina obavezna je pripremiti dvije pjesme po vlastitom izboru koje će izvesti u programu susreta, te pjesme koje će svi zborovi zajedno pjevati na sv. Misi. Skladbe koje će se pjevati na sv. Misi dostaviti ćemo Vam nakon prijave za sudjelovanje. Ovaj susret je ocjenjivačkog karaktera, a u komisiji susreta biti će stručnjaci iz područja zborskog pjevanja koji će svoja zapažanja iznijeti na okruglom stolu.


Program:

- 11,00 sati: Sveta Misa
- 12,30 sati: Susret zborova
- 15,00 sati: Domjenak i okrugli stol za voditelje zborova
- 16,00 sati: Obilazak muzeja

 

Pismo poziva i prijavnicu možete preuzeti klikom na OVDJE.

UHAKUD u BiH

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2023 UHAKUD u BiH