Učenje tradicijske pjesme – UPITNIK

Ispis
Kreirano 20 Veljača 2019

Poštovani i dragi polaznici Seminara folklora Hrvata u BiH, pred Vama se nalazi anketa, odnosno upitnik u vezi Učenja tradicijske pjesme. 

 

 

 

 

Ovaj upitnik je instrument istraživanja koji će se provesti za potrebe izrade znanstvenog rada pod naslovom „Učenje tradicijske pjesme“ u sklopu zbornika koji priprema UHAKUD u BiH.

 

Pozivaju se svi sudionici i polaznici Seminara folklora Hrvata u BiH da odgovore na sva pitanja. Upitnik je u potpunosti anoniman, a podaci će se koristiti isključivo za potrebe rada te neće biti pojedinačno prikazivani.

 

Za ispunjavanje upitnika potrebno je oko 5-10 minuta, a možete ga ispuniti klikom na OVDJE.


UHAKUD u BiH

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2022 UHAKUD u BiH