NAJAVA: Peti Susret zborova 2018.

Ispis
Kreirano 30 Travanj 2018

Nakon uspješno organizirana četiri Susreta zborova, UHAKUD u BiH u suradnji s Udrugom Kralj Stjepan Tomašević organizira već tradicionalni peti Susret zborova, koji će se održati 28. listopada 2018. godine u Domu kulture u Jajcu.

 

 

 

 

Podsjetimo, prvi Susret zborova održan je 2014. godine u Prozoru, nakon toga u Bugojnu, u Gradnićima kod Čitluka, te prošle godine u Kreševu.

 

Rok prijava je do 1. srpnja 2018. godine. Popunjenu prijavnicu koja se nalazi u privitku potrebno je poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . O detaljnom programu blagovremeno ćemo vas obavijestiti.

 

Popunjenom prijavnicom potvrđujete Vaše sudjelovanje.


 

Osim zborova na Susretu mogu nastupiti i pjevačke skupine, kao i klape.


Svaka skupina obavezna je pripremiti dvije pjesme po vlastitom izboru koje će izvesti na samoj smotri. Ovaj susret nema nikakvih ograničenja ni uvjeta što se tiče izbora pjesama i pratnje ili pjevanja a capella. 

 

Ideja i cilj Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara, koji su ključni za napredak i rad zborova.  U posljednje vrijeme, na području Bosne i Hercegovine,  pojavljuje se sve veći broj amaterskih zborova koji djeluju unutar župnih zajednica pri Crkvi ili samostalno kao udruge građana, pa je ovakav Susret koristan kako za njihovu promociju tako i za umjetnički kvalitet. Osim toga  susret zborova odlično je mjesto gdje se zborovi između sebe mogu povezati, upoznati te izmijeniti iskustva  i usvojiti nova znanja koja su prijeko potrebna u radu sa zborovima.

 

Temeljni cilj UHAKUD-a u BiH je očuvanje nematerijalne kulturne baštine Hrvata BiH kao segmenta kulturnog identiteta jednog naroda. Za postizanje tog cilja određene su aktivnosti koje u godišnjim planovima za sve sudionike provodi Udruga kroz planske aktivnosti svojih članova, kao stalnih i povremenih tijela.  To su programi edukacije, smotri, izložbi, koncerata i drugih manifestacija.

 

Pismo poziva i prijavnicu možete preuzeti klikom na OVDJE.

 

Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

UHAKUD u BiH

 

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2022 UHAKUD u BiH