FOTO: KUD Mokro već tradicionalno nastupio na 57. Vinkovačkim jesenima

Ispis
Kreirano 30 Rujan 2022

KUD Mokro nastupilo je na 57. Vinkovačkim jesenima koje su ove godine nosile naziv „Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!“. Taj dan u Vinkovcima je bio popraćen prvo mimohodom, te nastupima koji su kasnije uslijedili u raznim terminima.

 

primi sui motori con e-max

FOTO: Članovi HKUD ,,Sv. Ante - Cim" Mostar nastupili na Vinkovačkim jesenima

Ispis
Kreirano 30 Rujan 2022

Folklorni ansambl HKUD ,,Sv. Ante - Cim" Mostar, 17. i 18. rujna, sudjelovao je na najvećoj tradicionalnoj 57. folklornoj manifestaciji u Hrvatskoj te Državnoj smotri izvornog folklora, VINKOVAČKE JESENI.

 

primi sui motori con e-max

FOTO: HKUD „Zora“ Struge – Gorica nastupio na Vinkovačkim jesenima

Ispis
Kreirano 30 Rujan 2022

Članovi HKUD „Zora“ Struge – Gorica su nazočili na ovogodišnjim Vinkovačkim Jesenima od 17.-18.09.2022.

 

primi sui motori con e-max

KUD Mokro službeni predstavnik UHAKUD-a BiH na smotri Hrvatskog sabora kulture

Ispis
Kreirano 22 Rujan 2022

Na središnjem Trgu kralja Tomislava u Županji održana je smotra folklora na kojoj su sudjelovali folklorni ansambli i izvorna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske. Pored domaćih društava sudjelovalo je i gostujuće društvo iz Bosne i Hercegovine.

 

primi sui motori con e-max

Održana veličanstvena Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH

Ispis
Kreirano 21 Lipanj 2022

Proljeće u Mostaru uvijek donese zanimljive i vrijedne kulturne događaje. Jedan takav zbio se prethodnog vikenda, točnije u subotu 18. lipnja - Državna smotra izvornog folklora Hrvata u BiH u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH) i Hrvatske kulturne zajednice u FBiH (HKZ u FBIH).

 

primi sui motori con e-max

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2022 UHAKUD u BiH