U nastavku pogledajte što su poručili:

Nakon što smo u jutarnjim satima stigli u Bogdanovce, u prostorije KUD - a ,,Seljačka Sloga" te upoznali se s našim domaćinima koji su nas proveli kroz mjesto i susjedni im grad Vukovar, kišni dan u Slavoniji smo iskoristili upoznavanjem memorijalnih obilježja Vukovara i Bogdanovaca.


ETNO FRIZURE SVIJETA naziv je manifestacije u organizaciji KC Gatalinka. To je 13. međunarodni festival “Etno frizure svijeta” / “Ethno hairstyles of the world”, u sklopu Vinkovačkih jeseni na kojem nas je predstavljala Matea Lasić. Za scenu i reviju, frizuru i nošnju, uradili su i pripremili Marinko Jurić i Martina Kvesić. Naša Matea je pokupila brojne simpatije svih sudionika. Njena fotografija i opis frizure će izaći u svjetskom časopisu etno frizura.

SVEČANI MIMOHOD I DRŽAVNA SMOTRA IZVORNOG FOLKLORA

U nedjelju, 17. rujna, nakon ranog ustajanja i spremanja, stigli smo na postrojavanje Svečanog mimohoda. 69 folklornih skupina, preko 2500 tisuće folkloraša te brojni posjetitelji zauzeli su ulice Vinkovaca i pratili Svečani mimohod. Opisati osjećaje i taj doživljaj preteško je.

Gange i bećarci su razgalili srca naših Slavonaca koji su toliko vezani za Hercegovinu. Pljesak nas je pratio čitavim mimohodom.

A onda završna večer 57. Vinkovačkih jeseni i naš nastup. Organizatori su za kraj ostavili 11 KUD-ova među kojima smo bili i mi. Izveli smo svadbene običaje iz Cima, novu koreografiju Zapadne Hercegovine koja je oduševila sve prisutne.

 

 

UHAKUD u BiH