FOTO: HKUD Rama organizirao humanitarni koncert za društva iz Bosne i Posavine

Ispis
Kreirano 19 Lipanj 2014

U organizaciji HKUD „Rama“ i UHAKUD u BiH, u nedjelju 15. lipnja, održan je humanitarni koncert za kulturno – umjetnička društva iz poplavljenih područja Bosne i Posavine. Program za ovu večer pripremili su članovi folklorne sekcije HKUD-a „Rama“ i etno skupina „Čuvarice“, a koncert je održan u Domu kulture u Prozoru.

 


Prepuna dvorana uživala je u raznim koreografijama i izvedbama folklorne skupine KUD-a i etno skupine Čuvarice.


Jako sam sretna što je koncert u potpunosti bio uspješan. Ponosna sam što sam voditeljica HKUD-a Rama i etno skupine Čuvarice, i što pored svih naših financijskih problema uspijemo nešto uraditi i za ljude koji su u većoj nevolji nego mi. Rado sudjelujemo na svim humanitarnim koncertima. Koncert je pokazao da je jedan dio ljudi u Rami socijalno osjetljiv i da im je stalo do kulture, do naših običaja i naše djece“, kazala je za uhakud.info Biljana Glibo, voditeljica KUD-a Rama i etno skupine Čuvarice.
 

 

 

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2021 UHAKUD u BiH