Društva Hercegovine za društva Bosne

Ispis
Kreirano 30 Svibanj 2014

 

Nakon uvodnog pozdrava Vedran Vidović predsjednik UHAKUD u BiH je objasnio razlog sastanka i naveo kako je stanje na terenu katastrofalno, o čemu ne treba mnogo ni govoriti. Nakon što smo uvidjeli strašnu situaciju mi iz UHAKUD u BiH riješili smo kako je potrebno pomoći našim društvima u poplavljenim područjima te smo poslali mailove svim društvima Hercegovine kako bi se u ovoj situaciji ujedinili i zajedničkim snagama pomogli Kulturno umjetničkim društvima

 na terenu. Naš poziv je jako odobren od strane naših društava Hercegovine te su svi zainteresirani za pomoć. Neki nažalost nisu mogli nazočiti našem sastanku ali su poslali pisane podrške ovoj humanitarnoj akciji te naknadno priključenje istoj.

  

NA SASTANKU SU DONEŠENE SLJEDEĆE SMJERNICE U CILJU ORGANIZIRANJA ŠTO KVALITETNIJE HUMANITARNE AKCIJE:


1. Poziv svim društvima u Hercegovinu za uključivanje u humanitarnu akciju, nakon čega će oni u pisanoj formi potvrditi svoj stupanj pripravnosti uključivanju.
2. Nakon potvrde, društva koja se izjasne za ulazak u projekt humanitarne akcije napraviti će zajednički sastanak gdje će se izabrati radno tijelo koje će voditi čitavu akciju, a biti će sastavljeno od društava uključenih u humanitarnu akciju.
3. Prijedlog stoji da se sva pomoć uputi na poseban žiro račun koji će biti otvoren u svrhe prikupljanja pomoći i da radno tijelo generira novac i nadzire ravnopravnost raspodijeljenih sredstava po društvima kojima je taj novac potreban. Novac će se dodjeljivati nakon završetka čitave akcije u 9. mjesecu, a do tada radno tijelo dužno je prikupiti podatke s terena, na osnovu kojeg će se utvrditi stupanj potrebe pomoći pojedinim društvima u Bosni.
4. Prijedlaže se da se na manifestacijama koje organiziraju društva uključena u akciju prikupljaju novci na način kako to društvo organizator procjeni najboljim: bio organiziranjem tombole, prodajom pića i jela, napate ulaznica, donatorskih večeri itd... Nakon čega društvo organizator uplaćuje zarađeni novac na žiro račun.
5. Predlaže se organizacija jednog velikog zajedničkog koncerta na kojemu će sudjeovati sva društva uključena u akciju a koji bi okvirno trebao biti krajem kolovoza.

Obrazac pristupnice za uključenje u akciju možete preuzeti ovdje!

 

Zapisnik vodio
Josip Biokšić

 

 

 

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2021 UHAKUD u BiH