NAJAVA: Dvodnevni Seminar folklora hrvatskih plesnih zona

Ispis
Kreirano 06 Listopad 2022

UHAKUD u BiH – OO Seminara folklora Hrvata u BiH organizira dvodnevni seminar folklora pod nazivom „Seminar folklora hrvatskih plesnih zona“ pod vodstvom Andrije Ivančana, etnologa, polonista, etnokoreografa i umjetničkog voditelja FA Linđo, Dubrovnik.

 

 

Program seminara obuhvaća plesna predavanja na temu četiri plesna područja (alpsko plesno području, panonsko, dinarsko i jadransko plesno područje)  i teorijska predavanja na temu scenske primjene folklora.


Vikend seminar će se održati 12. i 13. studenog 2022. godine u Širokom Brijegu u hotelu Đulić.

Sve dodatne informacije možete dobiti na kontakt telefon +387 63 428 146 (Vanja) ili e-mail adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , kao i na Internet stranici uhakud.info.


Pozivamo sve zainteresirane folkloraše, ljubitelje kulture i tradicije, da se prijave na ovaj dvodnevni Seminar folklora hrvatskih plesnih zona.


Prijave su otvorene do 7. studenog 2022. godine.

PISMO POZIVA u kojem možete pogledati detaljnije informacije, kao i PRIJAVNICU možete preuzeti klikom na OVDJE.

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2022 UHAKUD u BiH