FOTO: Doček Nove godine i Duhovna obnova za mlade u Međugorju

Ispis
Kreirano 13 Siječanj 2022

UHAKUD u BiH od 30. prosinca 2021. do 2. siječnja 2022. godine u Međugorju je organizirao Duhovnu obnovu za mlade i Doček Nove godine.


 

 

 

 

Na ovogodišnjoj duhovnoj obnovi sudjelovalo je 20-ak mladih osoba s područja Hercegovine, Hrvatske i Novog Sada. Tema seminara bila je „Svjetlost svijeta“, a voditelj je bila s. Lilja Pehar, školska sestra franjevka.

Program susreta bio je ispunjen korisnim i poučnim predavanjima, klanjanjem pred Presvetim u kapelici Kuće mira, sudjelovanjem na sv. Misi, odlaskom sudionika na Križevac, na Podbrdo...

Ono što svi uvijek posebno izdvajaju je cijelonoćno klanjanje pred Presvetim. To je prilika kad možemo provesti sat vremena ili cijelu noć sami u tišini sa svojim Bogom. Velika je to milost.


Međugorje uvijek poziva, mladi se neprestano odazivaju Majčinom pozivu, a posebno je to bitno u ovim teškim vremenima. Lako se možemo pogubiti, skrenuti s pravog puta - zato je vrlo važno uvijek nuditi duhovni sadržaj i ustrajati u tome.


Ustrajnost je važna i važno je raditi na njoj. A nova godina je savršen početak. Dočekati novu godinu u molitvi, u zahvaljivanju poseban je dar. To nas drži da cijelu godinu ustrajemo u dobrim djelima, da budemo na pravom putu. I radosno iščekujemo dolazak i doček iduće. U Međugorju. Kod Majke i njenog Sina.


Mladi su zadnjeg dana iznosili svoja iskustva, doživljaje. Posebna je milost uvijek to slušati. Bog nam, po tko zna koji put, po tim svjedočanstvima pokazuje kako je Međugorje nepresušan izvor Njegove Ljubavi.


Na kraju susreta uslijedili su zagrljaji i pozdravi. I ove godine, važnost seminara koji je okupio mlade prepoznao je međugorski župnik fra Marinko Šakota kojem ovim putem od srca zahvaljujemo.

 

 

UHAKUD u BiH

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2023 UHAKUD u BiH