Radujmo se, jer ljubav je pobijedila!

Ispis
Kreirano 04 Travanj 2021

Danas slavimo noć kad je Ljubav pobijedila, kad je donijela život svima koji ga žele. Ta jedna noć prije više od dvije tisuće godine sve je promijenila. Svjetlo je razbilo tamu. Jedan Čovjek je smrću pobijedio smrt.

 

 

 


ON NIJE OVDJE – ON JE USTAO, ON JE USKRSNUO. Taj grob je bio prazan tog prvog uskršnjeg jutra. Isus je uskrsnuo. I danas te riječi odzvanjaju u našim ušima jer je toga dana Isusovog grob zatečen prazan. Hvala Bogu što mi možemo reći danas na ovom mjestu: Krist je ovdje – s nama i to je najmoćnija poruka.


Pokažimo Krista drugima, onoga Krista satkanog od ljubavi koji je ljubio sva stvorenja istom ljubavlju, nabacimo na naša umorna, zgrčena lica osmjeh Uskrslog Krista.


Neka nam Uskrsno vrijeme protekne u dubljem razumijevanju mjesta Kristove muke u našemu životu.

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam UHAKUD u BiH!

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2023 UHAKUD u BiH