‘SITAN KAMEN DO KAMENA’ mozaik kroz koji ćemo slagati prekrasnu sliku naše bogate tradicije

Ispis
Kreirano 16 Listopad 2020

Sve u životu ima svoj smisao. Sva smisao života je u ljubavi, a ljubav ne poznaje granice i svjetove, ne razdvaja je ni bogatstvo ni siromaštvo. Ljubav ne počinji ni završava, ona je trajna prilika za povezivanje duša i naraštaja. I kada se životna svijeća ugasi tajnom ljubavi ostajemo zauvijek povezani s nama dragim ljudima…

 Nova emisija Radiopostaje Mir Međugorje ”Sitan kamen do kamena” zamišljena je kao mozaik koji ćemo kroz sljedeće tjedne slagati kako bi dobili prekrasnu sliku naše bogate tradicije. Emisija je zamišljena kao zabavni interaktivni način upoznavanja naše tradicije. Kroz emisiju ćemo upoznati različite krajeve i najobičnije ljude, vjernike, težake, stare i mlade čuvare naše bogate kulturne baštine. Srest ćemo mnoge zanimljive sugovornike i upoznati različite segmente nematerijalnog bogatstva hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali i Republici Hrvatskoj i našoj dijaspori te područjima gdje naš narod živi, piše radio-medjugorje.com.

U prvoj emisiji tema je bila tradicija Međugorja, upoznali smo obitelj Šego, čuli tradicijske napjeve Međugorja te se upoznali s običajem pečenja rakije.

Čitavu emisiju, koju uređuje i vodi Vedran Vidović, možete čuti na Youtube kanalu Radiopostaje Mir Međugorje.

 

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2023 UHAKUD u BiH