Veliki koncert klape Contra u Mostaru

Ispis
Kreirano 26 Travanj 2019

Mostar će i ove godine, 11. svibnja, biti domaćin Državne smotre folklora Hrvata u BiH u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturnoumjetničkih društava u BiH. 

 

 Programom je najprije predviđen mimohod društava ulicama Mostara od 17 sati,  potom i predstavljanje društava od 18 sati na pozornici velike dvorane u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Organizatori su ove godine, za sve goste koji budu uživali u kulturnoj nematerijalnoj baštini bosanskohercegovačkih Hrvata, pripremili i veliki koncert klape Contra. Koncert je na programu odmah po završetku nastupa kulturnoumjetničkih društava.

Inače, Klapa Contra se formirala 2015. Njezini članovi su mahom poznati klapski pjevači koji su godinama bili jake karike u klapama Cambi, Iskon, Kampanel i Puntari. U kratko vrijeme klapa je ostvarila preko 120 koncerata i ostvarila jako zapažene rezultate na najvažnijim klapskim festivalima.

Klapa je 2016. nastupila na Splitskom festivalu sa autorskom pjesmom “Vridi li”, kao i prvijencem “Srićo moja” koja je u startu klapu smjestila gdje joj je i mjesto.

Ulaz na koncert je besplatan!

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2022 UHAKUD u BiH