Najava: Škola tradicijskih glazbala

Ispis
Kreirano 03 Studeni 2016

Veliko nam je zadovoljstvo izvijestiti Vas da i ove godine u sklopu UHAKUD-a u BiH održavamo Školu tradicijskih glazbala. Polaznici će imati mogućnost odabrati tradicijski instrument prema vlastitim afinitetima, te kroz cjelogodišnji rad svladati teorijska i praktična znanja sviranja tradicijskih instrumenata. 

 

 

Između ostaloga polaznicima će se pružiti uvid u svijet tradicijske glazbe i napjeva, karakteristike određenih instrumenata i tehnike sviranja, povijest nastanka i razvojni put koji je pojedini instrument prošao i značaj svega navedenoga za današnju umjetnost, čovjeka i zajednicu.

Predavač u Školi tradicijskih glazbala je Jure Miloš, istaknuti hercegovački svirač i pronicatelj tradicijske glazbe.

Prvi ovogodišnji sastanak održat će se u Rodoču, na kampusu Sveučilišta u Mostaru, s početkom u 19 sati u utorak, 8. studenoga 2016. Sva naredna predavanja će se održavati na istoj lokaciji.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane i sve željne novih znanja i iskustava da nam se pridruže u Školi tradicijskih glazbala.

Sve dodatne informacije možete dobiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook stranici Seminar folklora Hrvata u BiH.

Dobro nam došli! 

uhakud.info

primi sui motori con e-max

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Tamburica

Tambura (deminutiv tamburica) je narodni trzalački instrument. Ona je tradicionalna, a ne autohtona kulturna tekovina južnih Slavena pa tako i Hrvata Bosne i Hercegovine

Diple

Diple su narodni instrument napravljen od ovčije kože. Specifične su po tome što daju dugotrajan i neprekidiv zvuk

Šargija

Šargija je žičani trzalački instrument bez kojeg je bosansko kolo nezamislivo. Ostala prepoznatljiva kao simbol hrvatskog ponosa i prkosa i može se reći da je očuvala hrvatski nacionalni identitet u Bosni.

Gusle

Gusle su jedan od stožernih čimbenika hrvatske kulture i nacionalnog bića. One su izvorište životne radosti, vedrine, poštenih osjećaja i pjesništva.

Copyright © 2020 UHAKUD u BiH